Mediation

Je bent hier:

Samen naar een oplossing

Bij Hofland Mediation probeer je onder begeleiding van een MfN geregistreerde en professionele mediator, samen met de andere partij(en), tot een oplossing te komen. Er wordt veel waarde gehecht aan ieder individueel verhaal. Alle (individuele) partijen krijgen daarom altijd ruimschoots de kans om te vertellen wat ze dwars zit en wat de behoeften, zorgen en wensen zijn die iedereen heeft. Op die manier geef je inzicht in jouw kijk op de situatie en krijg je inzicht in de gedachtegang van de ander. Om tot een goede, gezamenlijk gedragen oplossing te komen is het belangrijk dat je elkaar (weer) kunt horen. Door samen onder begeleiding van de mediator elkaars inbreng af te stemmen, ligt de weg naar een duurzame oplossing open. Geen rechter die een knoop doorhakt, waarbij er bijna altijd minimaal een partij ontevreden achterblijft. Maar een oplossing waar je zelf de hand in hebt gehad, gericht op jullie (toekomstige) relatie en de belangen van een ieder.

Mediation op ieder gebied

Of het nu gaat om een conflict met je werkgever of werknemer, buren, partner, familie of zakenpartner. Om een arbeidsconflict, scheiding, erfenis, alimentatie of een bedrijfsovername: Hofland Mediation helpt je om er samen weer uit te komen en rust en vertrouwen terug te krijgen. Ook belangrijk: een mediation wordt altijd gevoerd op vrijwillige basis. Alle participerende partijen kiezen bewust en vrijwillig voor mediation, omdat zij gezamenlijk tot een oplossing willen komen.

Op de werkvloer

Conflicten op de werkvloer zijn er in vele vormen. Als werkgever heb je er belang bij dat werknemers met elkaar door een deur kunnen. En als werknemer is het prettig om, op z’n minst, een verstandhouding met collega’s te hebben die jouw werkplezier niet in de weg staat. Dat geldt natuurlijk ook voor de onderlinge relatie tussen werknemer en werkgever.

Hofland Mediation begeleidt het herstel van werkrelaties, maar ook de trajecten waarbij je besluit op een goede manier uit elkaar te gaan.

Hofland Mediation werkt nauw samen met een onafhankelijke Arbeidsrecht advocate. Op die manier ben je altijd verzekerd van een specialistische blik op een eventuele vaststellingsovereenkomst.

De overheid besluit, samen kom je eruit

In het bestuursrecht heeft de informele aanpak haar intrede gedaan. Onder het motto ‘prettig contact met de overheid’ zetten vele Nederlandse gemeenten in op persoonlijke communicatie, zodat de burger zich gehoord voelt in zijn/haar/x eigen situatie. De tevredenheid van de burger over de werkwijze van de overheid is hierdoor flink gestegen; een prachtige ontwikkeling!

Desalniettemin zijn conflicten tussen burger en overheid nog altijd aan de orde van de dag. Hofland Mediation kan door zowel overheidsinstanties als burgers worden ingeschakeld voor mediation. Dit kan op jouw eigen initiatief als voorstel aan de wederpartij, of wanneer een bestuursrechter de mogelijkheid tot mediation voorlegt. 

De voordelen van mediation:

Mediation bespaart tijd, geld en energie.

Mediation biedt duurzame oplossingen; partijen bepalen immers zelf de uitkomst.

Bij een mediation neem je zelf de regie in handen; je hakt zelf de knopen door. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig.

Mediation vindt plaats op vrijwillige basis; je committeert jezelf aan het proces.

Familiaire aangelegenheden

De verdeling van een erfenis, een echtscheiding, of juist herstel van een relatie. De rolverdeling binnen het gezin, of het überhaupt (weer) op gang brengen van een gesprek. Mediation kan een uitweg bieden bij alle mogelijke vormen van conflict binnen het gezin of de familie.

Hofland Mediation biedt professionele begeleiding om te komen tot de juiste oplossing. Daarbij wordt er rekening gehouden met alle belanghebbenden en niet op de laatste plaats met de kinderen. 

Ook op het gebied van familirecht werkt Hofland Mediation nauw samen met een advocaat. Op die manier kijkt er op de achtergrond altijd een juridisch inhoudelijk specialist mee. En in het geval van een echtscheiding: deze kan door de advocaat worden ingediend bij de Rechtbank.

Wonen

There’s no place like home. Een plek om écht thuis te kunnen komen, waar je je vrij voelt en waar je tot rust kunt komen. Om die plek te kunnen creëren en te behouden wil je zelf de regie in handen houden. Dat is niet altijd makkelijk, aangezien jouw woonomgeving (ook) wordt beïnvloed door anderen.

Hofland Mediation begeleid de weg naar een oplossing bij conflictsituaties waarin jouw woongenot onder druk is komen te staan. Confrontaties met de buren, buurtgenoten, binnen de VvE, tussen huurder-verhuurder, of onenigheid met de aannemer/schilder/klusjesman n.a.v. een opdracht. Met Hofland Mediation schakel je professionele hulp in om weer zonder zorgen écht thuis te kunnen zijn.