Coaching bij conflict

Je bent hier:

Vanuit het conflict in de vooruit

Nog nooit stonden we per dag met zoveel mensen in contact als tegenwoordig. De hedendaagse techniek zorgt ervoor dat we teksten, beeld en geluid met iedereen over de hele wereld kunnen delen. En dan hebben we het nog niet eens over de reismogelijkheden en moderne infrastructuur waardoor we ook in fysieke aanwezigheid een veelvoud aan andere personen ontmoeten. Dit zorgt voor een scala aan mogelijkheden; the sky is the limit.

Tegelijkertijd worden we, gevraagd en ongevraagd, geconfronteerd met de nodige uitdagingen. Hoe meer verschillende contacten, des te groter is de kans dat daar een keer een vorm van wrijving kan ontstaan. Overal waar mensen met elkaar in contact staan kan een conflictsituatie op de loer liggen.

Hoe stel jij je op tegenover anderen? Ben jij conflictvermijdend, of ga je graag de strijd aan? En wat levert jou dat op, of wat heeft jou dat in het verleden al opgeleverd? Ben jij in privésituaties dezelfde persoon als op de werkvloer?

Communicatie en informatie, emoties, machtsverschillen, afhankelijkheidsrelaties, cultuurverschillen, onduidelijke structuur, protocollen, tijdsdruk, middelenverdeling. Je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen of er is een basis voor een conflict.

Bij zo’n (dreigende) conflictsituatie komt de nodige spanning kijken. Je bent constant je strategie aan het bepalen. Bewust en onbewust, impulsief of weloverwogen. Het speelt een grote rol in je dagelijks leven. Misschien ben je al snel bang dat een situatie uit de hand loopt en wil je dat voorkomen. Of denk je regelmatig: ‘hoe kan dit nou zo snel uit de hand zijn gelopen?’

Vind jij het een uitdaging om de juiste weg te kiezen in verschillende situaties die op jouw pad komen? Wil jij jezelf ontwikkelen op het gebied van conflictvaardigheden? Dan ga ik graag met jou aan de slag!

Jij staat centraal!

Samen gaan we kijken naar wat jou bezig houdt en waar voor jou de uitdagingen liggen. Jij staat centraal! Waar voel jij je wel en niet prettig bij en hoe reageer je op verschillende situaties? Het doel is: vaardigheden ontwikkelen waardoor je, op een voor jou prettige manier, zowel preventief als acuut de-escalerend te werk kunt gaan. Door jouw kernkwaliteiten te benutten ontwikkelen we samen, op maat, jouw conflictvaardigheden die je in de toekomst in kunt zetten.

Nieuwsgierig geworden naar coaching bij conflict?

Neem gerust vrijblijvend contact op, zodat we samen kunnen kijken naar waar jij behoefte aan hebt.